/VIDEO/ Unica elevă din Bălți care a luat zece din oficiu la proba de limba și literatura română: „Tratez tot procesul cognitiv ca pe un hobby”

Nu toți elevii trăiesc emoțiile de dinaintea examenelor de BAC. În timp ce unii încearcă să îngrașe porcul în ajun și stau cu manualele în mâini, alții petrec timpul liber cu familia și se bucură de vacanță. Este și cazul Inesei Vexler, unica elevă din Bălți care a primit nota zece din oficiu pentru proba de BAC la Limba și Literatura Română după ce a obținut locul III la olimpiada republicană.

INESA VEXLER, absolventă: „Olimpiada a fost relativ grea, dar totodată accesibilă. Subiectul a fost interesant, m-a captivat și am simțit un flux de inspirație în timpul scrierii eseului, iar într-un final sper că am încropit demn de olimpiada republicană”.

Inesa studiază la liceul Teoretic „Ion Creangă”, profilul arte. Pe lângă examenul de la limba și literatura română, aceasta a fost scutită și de examenul la limba străină.

INESA VEXLER, absolventă: „Petrec timpul cu familia, savurez ultimele clipe în ipostaza de liceană. Practic muzica, fac ceea ce îmi place și mă pregătesc de celelalte probe. Voi susține la proba de profil, teoria muzicii și disciplina la alegere”.

Inesa spune că a muncit din greu în tot acest timp, deși recunoaște că nu este genul de persoană care să stea doar cu cartea în mână.

INESA VEXLER, absolventă: „Îmi place să cred că nu sunt o tocilară. Cred că succesul reușitei mele este incitat de faptul că iubesc să învăț. Tratez tot procesul cognitiv, temele, evaluările ca pe un hobby. Îmi place să aflu lucruri noi, am o sete gnoseologică”.

Profesorii Inesei se mândresc cu rezultatele discipolei lor și spun că în spatele acestora stau ani de muncă și perseverență.

ANNA AMOAȘII, profesoară de limbă și literatură română: „Este o fetiță care a muncit foarte mult, este o fetiță cu un vocabular extraordinar, încât eu ca profesoară deseori deschid dicționarul pentru a vedea care este anume sensul pe care l-a utilizat ea. Are foarte multe lecturi, citește multă filosofie, literatură universală și anume această experiență de lectură i-a adus premiul trei la republică”.

Mâine, la examenul la limba de instruire în municipiul Bălți sunt admiși 1354 de elevi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

One thought on “/VIDEO/ Unica elevă din Bălți care a luat zece din oficiu la proba de limba și literatura română: „Tratez tot procesul cognitiv ca pe un hobby”

  • 07.06.2022 la 05:54
    Permalink

    Avem o istorie și mai interesantă din mun. Balti, elev de clasa a viii cu locul 1 la olimpiada naționala la fizica și olimpiada nationala la științe pentru clasa a 9. + locul 3 la olimpiada nationala de chimie si locul 3 la olimpiada nationala de matematica.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *