fbpx
17 C
Бэлць
vineri, martie 29, 2024

/VIDEO/ „Vulturii” de la Drochia vor să cucerească campionatele mondiale. Prin ce este special canotajul

Citește și:

Lacul orășenesc din Drochia devine de la un an la altul tot mai atractiv pentru sportivii care practică canotajul. Grație unui antrenor îndrăgostit de acest gen de sport, zeci de tineri vin aici pentru a obține performanțe. Unii dintre ei au în palmarez rezultate frumoase la competițiile naționale și internaționale. 

 

Antrenorul, Eduard Caramov, a creat din temelie toate condițiile necesare pentru sportivi. Acum cinci ani, bărbatul a închiriat de la primăria orașului un teren de pe malul iazului orășenesc pentru a putea dezvolta canotajul.

„În ultimii cinci ani am obținut succese. Am participat și la Campionatul Mondial, și Campionatul Europei, și Cupa Europei, unde copii noștri au ocupat și locul I, și II, și III. Noi ne antrenăm din anul 2015. „Vulturi” este „copilul” meu”, a declarat Eduard Caramov, antrenor.

Canotajul este indicat copiilor care suferă de probleme locomotorii. Specialiștii recomandă practicarea acestui sport începând cu vârsta de 14 ani.

„Acest tip de sport influențează benefic organismul uman.  Copii se antrenează pe un strat specific al spațiului aerian, care are un anumit grad de umiditate, concentrație de oxigen. Acest lucru este benefic pentru organism. Colegii din Armenia, din Ucraina recomandă acest sport copiilor cu probleme ale aparatului locomotor, Paralezie cerebrală, copiilor care suferă de diferite forme de autism”, a spus antrenorul.

La Drochia, „Vulturii” care se antrenează pe lacul orășenesc au un singur mottou: „Muncă, muncă și încă o dată muncă”. Sportivii sunt foarte impresionați de orele de canotaj și au declarat în unison echipei TV Nord că de când au început antrenamentele se simt mai puternici și mai siguri pe propriile forțe, mai mult ei spun că aspiră să câștige distincții.

„Aici poți să te faci puternic și să mergi la concursuri.”

„Există barca canoe, ador să ies cu ea, de parcă ar fi o bucățică din mine. Nu mi-e frică aproape deloc, dar oricum încerc să-l înfrunt. Vreau să devin canoist profesional.”

„Când am ieșit prima dată pe apă, m-am simțit neobișnuit, am avut niște emoții noi. Mă gândesc la medalii, la performanțe superioare.”

„Ador să ies pe apă, așa eu mă simt mai încrezută în mine.”

„Eu acest sport îl practic de un an, chiar am observat schimbări în corpul meu, mă simt mai puternică, mai sănătoasă.”

„Noi nu doar ne luptăm cu concurenții, dar și ne îmbunătățim sănătatea.”

„Simt că sunt încrezut în propriile forțe”, au spus sportivii.

Canotajul face parte din categoria sporturilor nautice, acesta influențează pozitiv mobilitatea articulară și a coloanei vertebrale. Acest tip de sport solicită forță, coordonare, rezistență, dar și suplețe. Iar din 1900 a fost inclus din categoria sporturilor olimpice.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Trecerea la anvelopele de vară costă mai scump în acest an. Nu toți șoferii se grăbesc să o facă

Nu se grbesc nici iarna și nici vara. Majoritatea șoferilor așteaptă ca primăvara să-și intre în drepturi pe deplin...

Cine va fi noul ambasador al Ucrainei în Republica Moldova

Fostul secretar al Consiliului de Securitate al Ucrainei, Alexei Danilov, va deveni noul ambasador al Ucrainei în Republica Moldova....
  sursa: cursbnm.md