/VIDEO/ Zeci de tone de apă s-au scurs pe strada Ștefan cel Mare din Bălți | TELEVIZIUNEA NORDULUI

/VIDEO/ Zeci de tone de apă s-au scurs pe strada Ștefan cel Mare din Bălți

/VIDEO/ Zeci de tone de apă s-au scurs pe strada Ștefan cel Mare din Bălți

O porțiune a străzii Ștefan cel Mare din Bălți s-a transformat într-un râu, după ce o țeavă de apeduct s-a spart în noaptea de miercuri spre joi. Zeci de tone de apă s-au scurs pe carosabil, iar trotuarul a fost inundat. Băltoace mari s-au format chiar în fața sediului Î.S. „Moldelectrica”. Angajații „Regia Apă-Canal” au intervenit abia după ora 09:00 dimineața.

 

 

Zeci de tone de apă s-au scurs în cursul a câteva ore de la producerea rupturii apeductului. Iar cei de la  „Regia Apă-Canal” nu se grăbesc să intervină. Se pare că acest sector este unul vulnerabil, deoarece, după cum spun localnicii, aici deseori se întâmplă avarii.

Oamenii din partea locului spun că angajații Regiei „Apă-Canal” intervin, de regulă, cu întârziere și repară de mântuială țevile:

„Când am intrat pe teritoriu, din drum, am văzut că este apă. Și când ne-am uitat pe fereastră acolo curgea. La noi a ajuns și în katelinaia.”

„O dată în săptămână ei vin bat cep și pleacă. Între Red Nord și Moldelectrica este o groapă, stă de vreo trei ani. Nu reacționează repede, vin peste două-trei ore. Eu am în vedere că clădirea se fărâmă, apa spală fundamentul doar, au promis că au să schimbe țevile astea, iaca aici gaură, au venit au bătut cep, mai încolo gaură au bătut cep. Țevile sunt putrede.”

„Tocmai au venit, s-au uitat și au plecat. A trecut 10 minute, iar au venit aici și iar au plecat. Iată așa se vor învârti toată ziua pe aici. Foarte greu… ani la rând – cepuri, cepuri, cepuri. Le bat, le bat. Țevile se sparg. De aia și curge.”

Angajații Regiei spun că scurgerile au loc pentru că țevile sunt vechi. Rupturile nu pot fi sudate, de aceea se recurge la cepuri din lemn:

„Da ce să-i faci, dacă e ca foaia, nici nu o poți suda și nici altceva. Iată din cauza asta se bat cepuri și așa se ține vreo trei luni, jumătate de an, și un an. Când și cum.”

Administrația Regiei „Apă-Canal” a refuzat să comenteze situația. Potrivit unor date, anual, din cauza multiplelor avarii, întreprinderea ar pierde peste 50 la sută din volumul de apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *