Volodimir Zelenski l-a demis pe șeful serviciilor de securitate din Harkov, după ce a vizitat orașul

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat duminică seara că l-a demis pe şeful serviciilor de securitate (SBU) din Harkov pentru că „nu a lucrat la apărarea oraşului” de la începutul invaziei ruse. Anunțul a venit la câteva ore după ce președintele a vizitat orașul, în prima sa deplasare în afara regiunii Kiev de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie.

„Am venit, am văzut şi l-am demis pe şeful serviciilor de securitate din regiune (Harkov), deoarece nu a lucrat la apărarea oraşului din primele zile ale războiului, ci s-a gândit doar la el însuşi”, a declarat Volodimir Zelenski în mesajul său video zilnic, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Președintele Ucrainei a mai declarat că bombardamentele ruseşti au distrus toată infrastructura critică din Severodoneţk şi că scopul principal al Rusiei acum este ocuparea acestui oraş.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat duminică, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse, în estul ţării, în regiunea Harkov, de unde Moscova şi-a retras în ultimele săptămâni trupele pentru a le concentra pe alte fronturi.

Cu toate aceastea, mai multe explozii ar fi fost auzite în cursul serii în orașul Harkov, la doar câteva ore după vizita președintelui Volodimir Zelenski în regiunea din nord-estul Ucrainei. Potrivit presei, nu este clar încă dacă sunt victime și care e originea exploziilor. Corespondenții Reuters din Ucraina spun că la nord de centrul orașului se putea vedea un nor mare de fum. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *