Volodimir Zelenski: „Ucraina a recuperat 6.000 kilometri pătrați din teritoriul ocupat de Rusia”

Președintele Volodimir Zelenski a declarat luni că forțele ucrainene au recuperat 6.000 km pătrați din teritoriul capturat de Rusia de la începutul lunii, relatează Reuters, transmite hotnews.ro.

„De la începutul lunii septembrie și până astăzi, luptătorii noștri au eliberat peste 6.000 de km pătrați din teritoriul Ucrainei în sud și în est”, a spus Zelenski în mesajul său video zilnic. „Avansurile forțelor noastre continuă”.

Comandantul-șef ucrainean, generalul Valeri Zalujnîi, a declarat duminică că trupele sale au recuperat peste 3.000 km pătrați în această lună.

Statele Unite evaluează că Rusia și-a cedat în mare măsură teritoriile capturate în apropiere de Harkov și mulți soldați ruși în retragere au părăsit Ucraina, trecând peste graniță înapoi în Rusia, a declarat luni un înalt oficial militar american.

„În general, evaluăm că ucrainenii fac progrese în timp ce luptă pentru eliberarea și recuperarea teritoriului din sud și est”, a declarat oficialul militar american reporterilor, vorbind sub rezerva anonimatului.

„Pe teren, în vecinătatea Harkovului, evaluăm că forțele ruse și-au cedat în mare măsură câștigurile ucrainenilor și s-au retras la nord și est. Multe dintre aceste forțe s-au mutat peste granița în Rusia”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.