Vor fi majorate compensațiile pentru serviciile de transport acordate persoanelor cu dizabilități

Compensațiile la serviciile de transport pentru persoanele cu dizabilități severe, accentuate și locomotorii, precum și pentru copiii cu dizabilități vor fi majorate cu 33,3%.  Plățile majorate vor fi calculate începând cu trimestrul doi al anului curent.

 

Persoanele cu dizabilități accentuate din raioanele republicii și din mun. Bălți vor beneficia de o  compensație trimestrială în mărime de 180 lei, ceea ce va uniformiza cuantumul compensațiilor  acordate pentru serviciile de transport și va fi în conformitate cu Hotărârea Curții Constituționale din 24 februarie.

Mijloacele financiare suplimentare necesare pentru majorarea compensației respective, în sumă de circa 54,5 mln. lei, au fost aprobate prin modificările introduse în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2022.

Compensația pentru serviciile de transport se acordă persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, persoanelor cu dizabilități severe şi accentuate, copiilor cu dizabilităţi, la locul de reședință, din bugetul de stat, prin transferuri cu destinație specială către bugetele unităților administrativ-teritoriale de nivelul al doilea.

,,De compensații pentru serviciile de transport beneficiază circa 139 mii persoane, dintre care cca 10 mii sunt copii cu dizabilități. ”  au declarat responsabilii din cadrul Executivului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *