Zelenski: „Rusia vrea ca lumea să facă trei greşeli – să se obișnuiască cu războiul, să suporte războiul și să uite”

Rusia vrea ca lumea să facă trei greșeli: să se obișnuiască cu războiul, să suporte războiul și să uite de război, dar acest plan nu ar trebui să se împlinească niciodată. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a spus acest lucru într-un mesaj video către participanții la Festivalul de Film de la Veneția, scrie realitatea.md. 

El a menționat că războiul pe care Rusia îl poartă împotriva Ucrainei de 189 de zile este o dramă bazată pe evenimente reale, potrivit unian.net.

„A fost adusă la viață de adevărați monștri, ucigași, călăi, teroriști. Tragedia nu este însoțită de muzica genială a lui Morricone, ci de cântece urâte și de sunete de explozii, împușcături, sirene de raid aerian”, a subliniat el.

Potrivit acestuia, Rusia spune că Europa și lumea s-ar fi săturat de războiul care are loc în Ucraina.

„Asta spune Rusia. Asta vrea Rusia. Pentru asta depune efort Rusia. Un complot primitiv în trei acte, astfel încât lumea să facă trei greșeli dramatice: să se obișnuiască cu războiul, să suporte războiul, să uite de război. Acest plan nu ar trebui să se împlinească niciodată”, a subliniat Președintele Ucrainei.

El a subliniat că vocea fiecărei familii cinematografice a lumii este foarte importantă.

Mai departe pe ecran erau afișate legendele cu numele copiilor ucraineni care au fost uciși de Rusia. Zelenski a remarcat că de fiecare dată când cineva vorbește despre faptul că s-a săturat de Ucraina, să-și aducă aminte de noi.

„A te sătura de Ucraina înseamnă a da deoparte aceste nume. A uita aceste nume. Sunt sigur că întreaga lume civilizată nu va face asta, nu va renunța niciodată, va fi alături de Ucraina până la capăt, până la capăt victorios, când adevărul şi dreptatea aud aplauze”, a subliniat Zelenski.

Reamintim, conform OP, peste 1,5 milioane de tone din alimentele noastre au fost deja exportate pe mare din trei porturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.