fbpx
22.6 C
Бэлць
luni, mai 6, 2024

CSS, despre riscurile de securitate energetică în urma bombardării infrastructurii energetice din Ucraina de către Rusia

Citește și:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat azi ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) al țării. În cadrul acesteia, au fost analizate riscurile de securitate energetică în urma distrugerii infrastructurii energetice din Ucraina, din cauza bombardamentelor masive lansate în ultimele săptămâni de Federația Rusă.

Membrii CSS au audiat informația prezentată de instituțiile responsabile din domeniu, inclusiv privind situația creată după deconectările masive de ieri, 23 noiembrie. De asemenea, ei au analizat planurile de contingență puse în aplicare de către autorități pentru a asigura continuitatea aprovizionării cu energie electrică și gaze naturale a cetățenilor, a economiei și a instituțiilor publice din toată țara.

Președinta Maia Sandu a solicitat tuturor instituțiilor creșterea gradului de alertă cu privire la identificarea și remedierea promptă a incidentelor din sectorul energetic, în așa fel încât cetățenii și mediul de afaceri să se simtă în siguranță.

Consiliul a recomandat Guvernului (1) să actualizeze planul de reducere a vulnerabilităților tehnice referitor la aprovizionarea cu energie electrică și termică, (2) să mobilizeze toate capacitățile de generare a electricității și energiei termice, (3) să adapteze procesele de organizare a dezvoltării și implementării politicilor în domeniul energetic și (4) să asigure, în timp real, comunicarea cu operatorii de infrastructură critică din domeniul public și cel privat.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Pe 19 mai, la Bălți va fi organizată Ziua Europei

Pe 19 mai, în municipiul Bălți vine Orășelul European. Activitatea va fi organizată în cadrul Zilelor Europei. Astfel, de...

Se împlinesc 34 de ani de la „Podul de Flori”. Între România și Republica Moldova nu a existat graniță

Astăzi, 6 mai, se împlinesc 34 de ani de la „Podul de Flori”. În 1990, între orele 13.00 și...
  sursa: cursbnm.md